Nieuw kindcentrum in Sappemeer

Hoogezand-Sappermeer - Op woensdag 13 juli is door de heer A. Hansma, directeur van de openbare basisschool ‘t Heidemeer te Sappemeer, op feestelijke wijze het kinderdagverblijf Monkie geopend dat sinds kort in de school is gehuisvest. Hierdoor is het mogelijk geworden op één locatie volledige kinderopvang en basisonderwijs aan te bieden.

Er worden ruime mogelijkheden van voor- en naschoolse kinderopvang, peuteropvang en kinderdagverblijf aangeboden. De opvang in Monkie is kleinschalig. In huiselijke, ontspannen sfeer kunnen de kinderen van 0 tot 4 jaar spelen, eten en slapen. Er worden binnen- en buitenactiviteiten aangeboden, die aansluiten op alle ontwikkelingsgebieden van het kind. De kinderen worden uitgedaagd uit om spelend te ontdekken, daardoor te groeien en te ontwikkelen. Het kinderdagverblijf is gezellig ingericht met diverse speelhoeken en er is ruimte om samen aan tafel te eten, te knutselen of te puzzelen. Er is een ruime buitenspeelplaats met een glijbaan, zandbak en gevarieerd buitenspeelgoed.

De heer Hansma is bijzonder blij met de komst van Monkie, omdat men samen de overgang van een peuter naar de basisschool zo soepel mogelijk wil laten verlopen. Niet alleen tussen de middag kunnen de leerlingen overblijven, ook na schooltijd kunnen zij opgevangen worden. Door de komst van het kinderdagverblijf is deze locatie in Sappemeer het eerste kindcentrum van het openbare basisonderwijs in deze gemeente.

Monkie maakt deel uit van de kinderopvangorganisatie KaKa, die zeer flexibele opvangmogelijkheden aanbiedt. Voor meer informatie of aanmelding van uw kind gaat u naar de website www.kinderopvangkaka.nl