Jaap Heeringa fietst voor brood in krottenwijken

ZUIDLAREN - Vrijdag 8 juli was een speciale dag voor bakkerij Feenstra in Zuidlaren. Ze werden vereerd met een bezoekje van Jaap Heeringa. Dit is op zich niet heel bijzonder natuurlijk, maar de reden waarom zeker wel! Jaap was namelijk bezig met een bakkertocht voor Stichting The Bread Basket.

In drie dagen fietste hij een tocht van meer dan 300 kilometer. Tijdens deze tocht bracht hij een bezoekje aan twaalf verschillende bakkers. Deze bakkers stonden symbool voor, het hele jaar door, uitdelen van voedselpakketten. Stichting The Bread Basket deelt namelijk maandelijks voedselpakketten uit in een krottenwijk in de Dominicaanse Republiek.

De pakketten worden uitgedeeld via de plaatselijke kerken daar, zij weten welke gezinnen de pakketten het meest nodig hebben. Ook vertellen de kerken de gezinnen over het evangelie. De gezinnen hoeven echter geen christen te zijn om een pakket te kunnen ontvangen. Elke maand krijgen 90 gezinnen een pakket met daarin verschillende producten. Om dit werk te kunnen doen is een hoop geld nodig. Vandaar ook deze sponsortocht. Jaap Heeringa liet zich sponsoren en heeft hiermee een enorm bedrag opgehaald! Het precieze bedrag is nog niet bekend, maar zal zo spoedig mogelijkbekend worden gemaakt via www.breadbasket.nl. Op deze site vind u ook een foto verslag over de tocht en natuurlijk meer informatie over de stichting.