Danskwartier en Grand Café Zuidlaren slaan handen ineen

ZUIDLAREN - Het Danskwartier gaat deze zomer verhuizen naar de bovenverdieping van het Grand Café Zuidlaren. Dit betekent dat er deze zomer hard wordt gewerkt aan De Millytstraat 8 in Zuidlaren.

De eigenaren van het Grand Café, Roelof en Henriët Haaijer betrokken vorig jaar het pand en hebben er in korte tijd een gezellige ontmoetingsplek van gemaakt met een heerlijke kaart en fijne ambiance. In het monumentale pand stond de bovenverdieping tot op heden leeg, een zeer geschikte plek voor een dansschool met allure. Het combineren van een uitgaansgelegenheid met kunst en cultuur is een logische stap voor beide partijen. Roelof en Henriët organiseren regelmatig bijzondere culturele activiteiten en iedere zondag is er live muziek.

Christel Kroese eigenaar van het Danskwartier voorziet Zuidlaren van een dynamische dansschool waar kinderen vanaf 3,5 jaar, jongeren en volwassenen les kunnen volgen door professionele vakdocenten. Het afgelopen jaar hebben weer veel dansers de weg naar Het Danskwartier weten te vinden zodat de school blijft groeien. Ook het komend jaar kunnen de huidige en nieuwe dansers weer lessen volgen in klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, pop-show, streetdance, urban, breakdance en tapdance. Tevens heeft de school een werkplaats voor leerlingen die hun danstalent verder willen ontwikkelen.