Indrukwekkende zangeressen in Grand Café

ZUIDLAREN - Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van de Talent Stage plaats in Grand Café Zuidlaren. Drie jonge muzikale talenten hadden zich aangemeld en speelden elk drie nummers.

De 19-jarige Jildou Duiven uit Zuidlaren beet de spits af achter de piano. Jildou studeert jazz zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en doet daar de docentenrichting. Ze treedt inmiddels al regelmatig op en niet geheel onverdienstelijk. Ze laat steeds vaker van zich horen.

Als tweede betrad de 15-jarige Michelle Bazuin uit Glimmen het podium. Michelle is de dochter van de hoogst waarschijnlijk wel bekende glaszetter, helaas onlangs zeer onverwacht overleden Willem Bazuin. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en heeft een prachtige warme stem. Michelle vertelde het publiek dat ze optreedt om meer ervaring op te doen maar ook uit eerbetoon voor haar vader. ,,Zo kan ik hem nog trotser maken dan dat hij al was op mij en mijn muziek.”

De 16-jarige Marie Jones sloot de avond af met drie prachtige nummers waarvan als laatste het Beatles nummer Hey Jude een spontane ingeving was. Haar genre is soul maar ze is nog aan het ontdekken. Inspiratie haalt ze uit de Beatles, Elvis Presley en Janis Joplin.

Aanstaande zaterdag vindt de tweede editie plaats. Naast Michelle Bazuin en Marie Jones komen dan ook Karlijn Jager en Marco Breemhaar hun muzikale talenten met het publiek delen. Iedereen is uiteraard van harte welkom om te komen genieten van deze jonge muzikale talenten. De avond begint om 21.30 uur en de toegang is gratis.