Recordaantal deelnemers Stirum Open

HOOGEZAND - Afgelopen week werd voor de derde keer het STIRUM OPEN tennistoernooi georganiseerd. Tennissers vanaf 17 jaar konden deelnemen aan enkel-, dubbel- en/of mixwedstrijden. Op zondag 3 juli werden de finales gespeeld, onder grote publieke belangstelling vanaf het zonnige terras van tenniscomplex de Stirum.

Ruim 170 deelnemers vanuit de hele regio hadden ingeschreven voor dit officiële KNLTB toernooi. Gedurende de hele week werd er getennist op verschillende niveaus. De regen die af en toe even uit de lucht kwam vallen, bracht de wedstrijdcommissie gelukkig niet al te erg in de problemen. Het tenniscomplex aan de Julianastraat beschikt namelijk naast vijf buitenbanen ook over drie binnenbanen.

De finalewedstrijden werden gespeeld op zondag 3 juli en waren stuk voor stuk erg spannend. De herendubbel wedstrijd in de hoogste categorie tussen Remco Maas/Thomas Brouwer en Harold Dekens/Jan Henk van der Veen moest door het spelen van een extra set beslist worden. Net als de heren enkel wedstrijd tussen Mark Winter en Jordy Kremer. Hier kwam Mark Winter uiteindelijk als winnaar van de baan. In zijn speech bedankte hij het bestuur en de wedstrijdcommissie voor de organisatie van dit geslaagde toernooi.

TV de Stirum organiseert in december weer het jaarlijkse Open Kersttoernooi van 17 december tot en met 9 januari.