Zelf aan de slag tijdens Watervloot IV

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op zaterdag 9 juli kunnen de bezoekers van Watervloot IV samen een kunstwerk maken. Om 14.00 uur start namelijk een wandeling vanaf galerie Werfkade 16 onder leiding van kunstenaar Egbert Pikkemaat langs de historische schepen die liggen aangemeerd in de haven van Martenshoek.

Door al schetsend rond te lopen wordt informatie verzameld voor een gezamenlijk kunstwerk. Op een groot vlak karton op de vloer met wasco (oliepastel) en 4 kleuren ecoline ontstaat uiteindelijk een plattegrond van de omgeving zo groot als een schip. Deelname aan dit anderhalf uur durende project is gratis en is niet aan leeftijd gebonden. Aanmelden van te voren is gewenst: marije.watervloot@gmail.com, maar kan ook op de dag zelf tot 13.45 uur bij galerie Werfkade 16 in Martenshoek.

De organisatie van Watervloot IV heeft ook een fotowedstrijd uitgeschreven. Zij doet een oproep aan (amateur)fotografen om hun mooiste watervloot-foto op te sturen. Fotograaf Ferry van Timmeren van Foto Groot-Obbink in Martenshoek kiest uit alle inzendingen de winnaar. Deze ontvangt naast eeuwige roem ook een vergroting van de geselecteerde foto op een formaat van 40x50 cm, die door de fotozaak beschikbaar wordt gesteld. De foto’s kunnen worden gemaild naar watervloot@gmail.com. Alle inzendingen worden gepubliceerd op de facebookpagina en site van Watervloot.