Eindelijk is de uitslag binnen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Afgelopen vrijdag 1 juli kwam er een einde aan het lange wachten op de uitslag van de herexamens. De kandidaten met een herkansing hoorden of ze alsnog geslaagd waren en de herprofileerders of het gelukt was hun cijfer te verbeteren.

De leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand werden ’s morgens door hun mentor telefonisch ingelicht over het behaalde eindresultaat. Sommige kandidaten kregen zelfs persoonlijk bezoek. Zoals Max Martoredjo uit vwo-6 die door zijn mentor Marten Werkman - op zijn vrije ‘opa-dag’ - en docent wiskunde Gerard Dekker op de hoogte werd gebracht van het feit dat hij was geslaagd. Max deed herexamen wiskunde-B en wist zijn cijfer met maar liefst 3 punten te verbeteren, van 4.6 naar een 7.6. En dus mag ook hij binnenkort zijn diploma halen.

Op woensdag 6 juli start het Aletta met de eerste van een serie van vijf diplomeringsavonden. Dan zal ook bekend worden gemaakt welke leerlingen cum laude zijn geslaagd. Dit jaar worden deze diploma’s namelijk landelijk voor het eerst uitgereikt aan leerlingen die gemiddeld een 8 of hoger hebben, zonder onvoldoendes. Traditiegetrouw worden op het Aletta dan ook de namen van de havo/vwo leerlingen bekend gemaakt die worden voorgedragen voor de Socrates Honours Society. Daarnaast ontvangt de leerling die het best heeft gepresteerd op de kunstvakken de Maarten Voorzanger award.

Ook op het Rehoboth was het een blije dag voor twee herexamenkandidaten. Marije Hooijer uit Hoogezand en Leanda Dallinga uit Zuidbroek wisten hun papiertje alsnog binnen te halen.