Highlanddansers gaan weer los

Veendam - In Noord Nederland is al jaren een actieve groep Highlanddansers. Vanaf september gaan zij verder onder de naam Highland Dancing.nl en is er weer mogelijkheid om te starten met het leren van deze intensieve dans vorm. Ook kan de dansgroep Ghillie Callum geboekt worden voor optredens.

Highland dancing is afkomstig uit Schotland maar over de hele wereld verspreid. Oorspronkelijk waren het dansen die door de schotse clans werden gedanst bij, bijvoorbeeld, een overwinning en was het puur aan de mannen voorbehouden. Inmiddels is het een gemengde sport alhoewel de dansen, grotendeels solo zijn.

Highland dancing is een echte combinatie tussen sport en dans. Er wordt gewerkt aan een goede conditie en stevige beenspieren. De passen zijn vanuit schotland exact omschreven waardoor er ook competities in kunnen plaats vinden.

Highlanddancing.nl richt zich op de noordelijke provincies en is daar de enige highlanddancing groep. De lessen en trainingen worden centraal gegeven in de Ludinge te Zuidlaren. Op 6 september zal er een open proefles gegeven worden aanmeldingen voor het nieuwe cursus jaar worden echter al aangenomen.