Vol programma tijdens Oostermoerfeest

ZUIDLAREN - Van 8 t/m 17 juli wordt in Zuidlaren het Oostermoerfeest georganiseerd. In heel Zuidlaren is het gedurende deze tien dagen groot feest, zo zijn de straten versierd en mooi verlicht en is er een vrolijke en muzikale optocht. Het thema dit jaar is muziek. Als er één universele taal is dan is het wel muziek. Jong of oud en waar u ook vandaan komt, muziek brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor veel plezier.

Het Oostermoerfeest is een feest met een lang verleden. Destijds was de doelstelling, het organiseren en bevorderen van tentoonstellingen in het belang van de landbouw. Tegenwoordig is het een feest voor de hele bevolking in de vijf Oostermoer regio’s in Noordoost Drenthe op de Hondsrug en het naastgelegen veengebied. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds typische agrarische festiviteiten op het programma, zoals de Rabobank Paardendag en de boerentrekkertrek.

Naast de traditionele activiteiten staat de week bomvol met allerlei gezellig, actieve en uitdagende activiteiten. Zo kunt u meedoen aan het kleurrijke en drijvende spektakel ‘rubberbootmissie’, de intellectuele strijd met elkaar aangaan tijdens de pubquiz of bak mee met de bakwedstrijd tijdens de opening van de Oostermoerweek. Inschrijving voor deze activiteiten is vereist. Wilt u graag de prachtige omgeving van Zuidlaren verkennen? Dat kan met de fietstocht en de Oostermoer Hunzewandeltocht, beiden georganiseerd in het laatste weekend van de feestweek.

Ook aan de kinderen wordt gedacht met een kindermiddag en een huisdierenkeuring door een echte dierenarts. Op de zaterdagavonden kunt u los gaan tijdens de gezellige feestavonden met op 9 juli de Palemiger Spatzen en op 16 juli Black Lake.

Dit is nog maar een greep uit de vele festiviteiten die Zuidlaren rijk is gedurende deze geweldige feestweek. Dat klinkt toch als muziek in de oren? U komt toch ook kijken? Voor meer informatie over de activiteiten, de tijdstippen en inschrijvingsmogelijkheden verwijzen wij u naar www.oostermoerfeest.nl.