Lokale talentjes nemen cd op

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Aan het einde van de zomer komt onder de vleugels van Stichting de Notenboom uit Hoogezand een bijzondere Nederlandstalige cd uit. Een vijftiental tal lokale muziek- en zangtalenten heeft afgelopen winter niet bepaald stilgezeten. Onder leiding van een producer is in Studio Spitsbergen een cd opgenomen, met als doel Groningen te veroveren.

Verenigd onder de naam De Banditzzz presenteren ze met een live optreden hun resultaten alvast aan ouders en familie op zondag 3 juli in Hotel Faber in Hoogezand. De ‘officiële’ release zal op 1 oktober zijn. Stichting de Notenboom is een in de regio zeer actieve organisatie. Onder de stichting zetelt onder meer de muziekschool met dezelfde naam en is tevens een Talentschool in het leven groepen; de enige in het noorden van het land.

In de Talentschool zit een groep enthousiaste en hardwerkende, jonge talenten van de muziekschool in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Met een speciaal programma biedt de Notenboom extra begeleiding, faciliteiten en lessen, zodat de jonge leerlingen zich nog verder kunnen ontwikkelen en ze extra worden uitgedaagd en gestimuleerd. Één ding is zeker: de ‘talent extraordinaire groep’ geeft reeds bijna zonder uitzondering aan door te gaan in de muziek, professioneel te willen slagen en/of een gerichte vervolgopleiding te gaan doen. De eerste stenen zijn in Hoogezand gelegd!

Het opnameproces in de Zuidbroekse studio onder leiding van Bauke van der Laaken was een boeiende. Producer van der Laaken – hij is het een ander gewend- verbaasde zich over de grote mate van leergierigheid, creativiteit en snelheid van werken van de ‘jonkies’. Resultaat: maar liefst twaalf Nederlandstalige liedjes, gevangen op een album met als titel ‘Super Duper’.