Actie voor NME geslaagd

HOOGEZAND-SAPPEMEER - In het park hebben de leden van de ronde tafel hamburgers en poffertjes gebakken en deze verkocht voor het goede doel. Ondanks het wisselvallige weer was de dag van het park druk bezocht en zijn veel hamburgers en poffertjes verkocht.

De opbrengst van de actie gaat naar stichting Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME) . Na de vernielingen in het gorechtpark, waaronder op het terrein van stichting NME, heeft de Ronde Tafel besloten de opbrengst van hun actie aan deze stichting te schenken. Mede dankzij de sponsoren (Slagerij Post, Jan de Jon top movers, Jumbo, Dekens Groep, Groenewold Carrosserie, Nolin uitgevers, Apotheek Kranenborg, Aegis advocaten, Veldkamp Elzinga Koster, Tandtechniek FT3 en Ruchti Orthopedie) heeft deze dag geresulteerd in een mooie opbrengst voor het NME. Het resultaat: 1500 euro. De cheque wordt binnenkort aan het NME overhandigd.

De Dag van het Park wordt georganiseerd door Het Kielzog, Kwartier Zorg en Welzijn en NME. Kwartier Zorg & Welzijn heeft, evenals het vorige jaar, in de hele gemeente inwoners gemobiliseerd zich te presenteren: verschillende leeftijden, culturen en groeperingen hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

Kielzog Kunstencentrum liet zich door het hele park zien en horen. In diverse tentjes waren intieme concertjes op onder meer dwarsfluit, gitaar, klarinet en piano. Een hoofdpodium met swingende optredens van onder andere Hijacked, Paperclip en Sax&So.

Bij het Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME) kunnen volwassenen en kinderen kennis maken met de natuur, het milieu en het landschap in en rondom de gemeente Hoogezand-Sappemeer.