Watervloot met spectaculair straattheater

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Naast het maritieme deel met meer dan vijftig historische schepen in de haven van Martenshoek is er tijdens de Watervlootdagen van 7 tot en met 9 juli ook veel te beleven op cultureel gebied voor jong en oud.

Op zaterdagmiddag is er van 12.00-18.00 uur is er een straattheaterfestival. De organisatie van Watervloot IV heeft hiervoor het straattheater gezelschap Close Act gecontracteerd. De voorstellingen van dit wereldberoemde Nederlandse theatergezelschap staan bekend om hun narratief karakter en de technische hoogstandjes. Ze worden omschreven als magisch en hypnotiserend: de toeschouwer zit er middenin en wordt in de wereld van de voorstelling ondergedompeld.

Close Act komt naar Hoogezand met hun mobiele acts STX en Saurus. Met hun Saurussen - lange kolossale wezens uit de prehistorie van 5 meter hoog en 7 meter lang – zullen ze zich mengen onder het publiek van Watervloot. Maar er is meer die zaterdag, zo is er bijvoorbeeld in het havengebied overal muziek: het volledige programma is te zien op de facebookpagina en op www.watervloot.nl.