Waterbedrijf laat Onnerpolder zien

ONNEN - Prachtig gelegen, midden in de Onnerpolder ligt de drinkwaterproductielocatie van Waterbedrijf Groningen. Van hieruit levert Waterbedrijf Groningen al sinds de jaren ’30 aan een groot deel inwoners van noordoost Groningen drinkwater. Nieuwsgierig naar hoe dit in z’n werk gaat? Kom dan naar de open dag op zaterdag 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Ontdek, beleef en ervaar tijdens de open dag wat er zoal bij komt kijken om schoon, lekker en betrouwbaar water uit de kraan te laten stromen en hoe het laboratorium (WLN) de kwaliteit van ons drinkwater streng bewaakt. Ook leuk: kinderen kunnen, onder begeleiding van WLN-medewerkers, onder andere zelf badzout leren maken.

Verder kunt u ontdekken hoe waterwinning, waterberging en natuurbeheer hand in hand gaan, hoe het aanboren op een hoofdleiding gebeurt, óf het zelf ervaren door het eens te proberen. Ook kunt u de dienstkraan onder druk proberen dicht te draaien…(er zijn regenpakken aanwezig). En onze monteurs vertellen u natuurlijk ook graag meer over hun dagelijks werk, over het leidingnet en hoe bijvoorbeeld een reparatie wordt uitgevoerd.

Verder zijn wij natuurlijk benieuwd: (her)kent u het verschil tussen kraanwater en flessenwater en/of doe mee met de waterquiz en test uw waterkennis. En wat leeft er zoal in het water aan diertjes en plantjes? De kinderen kunnen mee op een heuse expeditie, tijdens een van de diverse slootexcursies onder begeleiding van IVN-medewerkers.