Uitkijktoren van de Lions is af

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM De uitkijktoren waaraan de Lionsclubs uit uit onder meer Hoogezand-Sappemeer en Veendam hebben meegewerkt gedurende de afgelopen tweeënhalf jaar is af. Op zaterdag werd de toren officieel geopend en overgedragen aan Staatsbosbeheer.

Deze handeling werd verricht door Rienko Wollerich (Lionsclubs) en Hein Kuiper (Staatsbosbeheer) onder toeziend oog van Roos Gardien (weduwe Peter Gardien). Op 16 maart vorig jaar ging de schop de grond in en nu is de uitkijktoren dus af. Op een terrein van Staatsbosbeheer vlakbij het buurtschap Höfte aan de Mussel A (halverwege tussen Onstwedde en Wessinghuizen in de gemeente Stadskanaal) is een robuuste uitkijktoren verschenen. Vanaf de toren heb je een fraai uitzicht op het stroomdal van de Mussel A. Hier heeft Staatsbosbeheer de afgelopen jaren een enorme herinrichting gerealiseerd.

Lionslid Peter Gardien had, als voorzitter van de Lionsclubs in de regio, in 2013 het initiatief genomen om een uitkijktoren te bouwen. Zo’n bouwproject was niet nieuw voor hem want in 1995 had hij al eens met de clubs uit de regio een groot project uitgevoerd, waarbij er paviljoens waren gebouwd bij een kinderziekenhuis inhet Poolse Kiekrz. Alleen door zijn plotselinge overlijden in maart 2013 kon hij de uitkijktoren niet afmaken.