Keep on Singing in de RK Kerk in Sappemeer

SAPPEMEER - De ruim honderd zangers van het Kielzog Koorschool en de leerlingen van groep 5 en 6 van de basisschool het Ruimteschip geven op 25 juni in de RK Kerk in Sappemeer een groots Slotconcert.

De koren zingen afwisselend samen en apart. De Koorschool heeft een opbouw van jong tot oud. Koorspel groep (5 en 6 jaar) Koorklas I en II (7 en 8 jaar) Het Kinderkoor (9 tot en met 12 jaar) het Jeugdkoor ( 12 tot en met 17 jaar) Het Jongerenkoor (18 tot en met 25 jaar) en verder het Jongenskoor (jongste zanger 7 jaar) en het Vrouwenkoor.

Dit jaar doen ook de groepen 5 en 6 van de basisschool het Ruimteschip mee. Zij hebben vanaf januari voor dit optreden geoefend en zijn er klaar voor om aan deze uitvoering mee te werken. Het programma is zeer gevarieerd.

Een operalied van Mozart, een ontroerend slaapliedje uit Finland, het overweldigende O Fortuna uit de Carmina Burana van Orff, een Te Deum van Haydn een deel uit de Musical Grease en een echte Finse Rock & Roll. De Koorschool heeft een mooi seizoen gehad met als opmerkelijke prestatie een derde prijs voor het Kielzog Jongerenkoor op het Korenfestival op Schiermonnikoog. De koren staan oonder leiding van Wim van de Laar. Tijdens het slotconcert is de muzikale begeleiding in handen van de pianist Johanan Havinga en het klarinetorkest Capriccio onder leiding van John de Beer. Iedereen die van zingen houdt is welkom. Het concert begint om 18.30 uur.