G-tennissers van LTC NOHN naar Special Olympics

SAPPEMEER - Twee leden van de G-tennissers van LTC NOHN uit Sappemeer gaan deelnemen aan de Nationale Special Olympics die op 1, 2 en 3 juli worden gehouden in Nijmegen. Joyce Haringa en Bernard Bruinsma trainen de laatste weken extra hard om tijdens deze Spelen goed voor de dag te komen.

Beide sporters met een beperking wonnen twee jaar geleden in Sneek al een bronzen medaille, maar gaan nu zeker voor minstens een zilveren, maar natuurlijk nog liever voor een gouden medaille.

Aan deze Spelen doen 150 tennissers in diverse categorieën uit heel Nederland mee. Vrijdag 1 juli vindt in een uitverkocht Goffert Stadion van NEC de officiële opening plaats met optredens van diverse artiesten, met Frans Bauer als absoluut hoogtepunt.

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli vinden de tenniswedstijden plaats met als afsluiting de uitreiking van de medailles. De beide leden van LTC NOHN zijn de enige deelnemers uit de provincie Groningen en staan onder begeleiding van Hilde Haringa en André Romp. Deelnemers en begeleiding verheugen zich enorm op dit sportfeest voor mensen met een verstandelijke beperking waaraan 3000 sporters en begeleiders actief zullen zijn.