Record aantal schepen naar Watervloot IV

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op de foto twee tevreden mannen, te weten Jaap Meijer en Henk Jager, verantwoordelijk voor het onderdeel logistiek en facilitair van het maritiem-cultureel evenement Watervloot dat van 7 tot en met 9 juli zal plaatsvinden in Hoogezand-Sappemeer.

Voor de vierde editie van het evenement is een record aantal historische schepen aangemeld. Maar liefst 59 schepen, waaronder sleepboten, klippers, tjalken, bakdekkers en opduwers komen in de week na Delfsail naar Martenshoek en zijn grotendeels toegankelijk voor het publiek.

De schippers hebben zich via de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig aangemeld. De meesten gaan eerst naar Delfsail en varen een week later door naar Hoogezand-Sappemeer. Henk Jager, gepensioneerd technisch tekenaar, heeft al een keurig ligplaatsenplan klaar, elk schip krijgt een vak en een code in de haven van Martenshoek. Dit plan is heel handig voor scoutinggroep De Trappers, zij helpen onder andere bij het afmeren van de schepen op woensdag, de vlootschouw op vrijdag en bij het vertrek op zondag.

,,Tijdens Watervloot IV is veel te zien en te doen”, vertellen Jaap en Henk. ,,Een pracht gezicht zal uiteraard het groot aantal historische schepen in de haven zijn. Daarnaast is er gedurende de vlootdagen muziek op verschillende plaatsen in Martenshoek. Op zaterdag 9 juli is er een kunstmarkt aan de Werfkade en is er een warenmarkt en tevens nautische markt aan de Sluiskade en Foxham. Zaterdagmiddag is er het spectaculair straattheaterfestival, dat bestaat uit reusachtige dinosaurussen en STX.”

Het gehele programma van 7 t/m 9 juli is te vinden op www.watervloot.nl