SCA 7 KM van Martenshoek steunt Present

Hoogezand-Sappermeer - Elk jaar doet SCA 7 KM van Martenshoek een gift aan een goed doel. Daarvoor levert elke deelnemer een bijdrage, opgenomen in het inschrijfgeld. Ook de bedrijventeams leveren een belangrijke bijdrage per team.

Voor dit jaar is de keuze gevallen op Stichting Present Hoogezand-Sappemeer en Slochteren (Present HSS). De heer Gerard Agterkamp, algemeen coördinator, geeft aan zeer vereerd te zijn met de keuze van het bestuur van de SCA 7km van Martenshoek. Present bemiddelt tussen mensen die willen geven en mensen die hulp nodig hebben. Present is opgericht in 2006 en bouwt in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren aan een samenleving waarbij steeds meer mensen naar elkaar gaan omkijken.

Present zet jaarlijks ruim 300 vrijwilligers in op diverse projecten/klussen. In 2015 hebben zo’n 100 projecten plaatsgevonden. Present biedt alle mensen de mogelijkheid om zich als groep of als individu in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De praktische of sociale hulp die geboden wordt is kort en krachtig. De groepen komen uit sportverenigingen, bedrijven en kerken, maar ook gezinnen, families en vriendengroepen zetten zich in. Het betreft vaak een eenmalige inzet, waarbij de groep de dag of het dagdeel bepaalt. Ook bepaalt de groep wat er gedaan wordt. Bij dit aanbod zoekt Present een passende hulpvraag. Je kunt denken aan de volgende projecten/klussen: Opknappen van verwilderde tuinen, helpen bij verhuizingen, dagje uit met bewoners van zorginstellingen enzovoort.

Voor de hulpontvangers is het bijzonder dat een groep vreemde mensen hen ‘zomaar’ komt helpen. Het toegenomen zelfvertrouwen en het ontluikende perspectief biedt kansen voor meer structurele oplossingen. Ook voor de groep vrijwilligers is het project een betekenisvolle ervaring. Ze ontmoeten iemand die ze anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten.