Geslaagde buitenspeeldag

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Bewonersorganisatie Boswijk en Wijkcommissie Vosholen hebben vorige week woensdag weer een gezellige buitenspeelmiddag aan de Klinker in Sappemeer georganiseerd. Landelijk werd op die dag aandacht geschonken aan het belang van buitenspelen en bewegen voor kinderen.

Omdat het de tiende keer was dat de buitenspeelmiddag in Sappemeer werd georganiseerd, was er extra te beleven voor de kinderen en volwassen bezoekers. Wijkmanager Rob Hermans verzorgde om 13.30 uur de welkomstspeech. Muziekschool De Notenboom ging daarna van start met het buitenspeellied.

Ook haar leerlingen kregen ’s middags een kans op te treden. Eerst werd echter een wedstrijd pionnenroof uitgespeeld tussen de diverse teams van Theo Thijssenschool (Vosholen en Boswijk) en de St. Antoniusschool. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de St. Antoniusschool. Zij ontvingen dit jaar dan ook de wisselbeker.

De Klinker was verder grotendeels gevuld met springkussens met of zonder ingebouwde hindernis- of waterbaan. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Diverse kinderen maakten ook een ritje op een pony op het gras. Voor drink- en eetmomenten was er een kraam ingericht met broodjes knakworst, verzorgd door wijkmanagers Jordy Hovingh en Rob Hermans, zakjes chips en drinken.

Naast de kraam was een ballonnenclown actief. Zij maakte de hele middag voor veel enthousiaste kinderen kunstig gevormde dier- en bloemfiguren. Ook werd er volop gebruik gemaakt van skippyballen, stoepkrijt, hengels om badeendjes te vangen en stapstenen. De EHBO heeft het, op de verzorging van enkele schaafwondjes na, de hele middag redelijk rustig gehad. De organisatie en haar actieve vrijwilligers, waaronder ook enkele leden van vv HSC, hebben naar schatting iets meer dan 500 kinderen en ook vele volwassenen, een leuke gezellige middag kunnen bezorgen.