Stations krijgen OV-fietsen

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM De stations in Hoogezand-Sappemeer en Veendam krijgen plekken waar OV-fietsen gehuurd kunnen worden.

Op negen stations in de provincie Groningen komen plekken waar treinreizigers vanaf dit najaar een OV-fiets kunnen huren. Er komen kluizen voor OV-fietsen op de stations van Appingedam, Delfzijl, Groningen-Noord, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Winschoten (uitbreiding), Winsum en Zuidhorn. In totaal is er plaats voor 48 OV-fietsen. De provincie stelt hier ruim 283.000 euro voor beschikbaar.

Het beschikbaar stellen van OV-fietsen is een onderdeel van het programma Beter Benutten van het Rijk en het RSP-project Facelift Noordelijke Stations. In het programma Beter Benutten werken de landelijke overheid, de regio en het bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Met het programma Beter Benutten Fiets is fors geïnvesteerd in fietsenstallingen, fietskluizen en OV-fietsen op treinstations, transferia en bij bushaltes. In de afgelopen tijd zijn er OV-fietsen op de P+R's van Hoogkerk, Haren, Euroborg en Kardinge gekomen. Als deze een succes zijn, komen er ook fietskluizen op de nieuwe P+R's van Reitdiep en Meerstad. Zowel Beter Benutten als Facelift Noordelijke Stations dragen financieel bij aan de OV-fietsvoorzieningen.