Wethouder Drenth opent nieuw erf Trappers

KROPSWOLDE - Het vernieuwde erf van scoutinggroep De Trappers in Kropswolde is zaterdag officieel in gebruik genomen door HS-wethouder Erik Drenth van Economische Zaken. De nieuwe erfinrichting met een plein van 440 m2 en een verbeterde waterafvoer is tot stand gekomen dankzij de vrijwillige inzet van maar liefst twaalf ondernemers, de Midden-Groningse Uitdaging en leden van De Trappers.

Na een korte toespraak onthulde wethouder Drenth een banner met daarop de logo’s van de bedrijven die de nieuwe erfinrichting mogelijk hebben gemaakt. Hij prees de samenwerking tussen de verschillende partijen. ,,Sinds de Rijksbezuinigingen zeven jaar geleden, is er voor de gemeente geen geld meer om dergelijke mooie projecten te subsidiëren’’, aldus Drenth: ,,Het is prachtig dat als de overheid terugtreedt zulke projecten toch kunnen doorgaan dankzij initiatieven vanuit de

samenleving zelf.’’

Het verzoek van De Trappers om hulp bij het vernieuwen van het erf kwam vorige zomer binnen bij de Midden-Groningse Uitdaging (MGU). Architect Karla Ubels uit Scharmer is ‘Oude Rot’ binnen de Matchgroep van de MGU en nam de uitdaging aan. Zij ging in eerste instantie te rade bij Renkema Grondwerken in Harkstede. Maar al snel bleek het project voor een onbezoldigde klus zo omvangrijk, dat er ook hulp werd gezocht bij andere aannemersbedrijven. Uiteindelijk hebben twaalf ondernemingen samengewerkt om de klus bij De Trappers te klaren.

Renkema Grondwerken en Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff uit Sappemeer stelden stratenmakers beschikbaar. De Olthof Groep en Aannemersbedrijf R. Brondijk uit Sappemeer, Aannemersbedrijf Koen Meijer en Kijlstra Bestrating uit Veendam en wegenbouwbedrijf De Wilde uit Groningen leverden diverse partijen stenen, die door de vrijwilligersgroep van De Trappers zijn gesorteerd. Grond-, water- en wegenbouwbedrijf Lareco Nederland leverde 150 meter lengte aan opsluitbanden. De containers om de afvalstenen af te voeren zijn beschikbaar gesteld door Olthof. De Gebroeders Kalk uit Kolham heeft 25 kuub geel zand aangevoerd, beschikbaar gesteld door Roelof Zandwinning gevestigd in Den Ham. PPG Industries in Westerbroek heeft een bedrag beschikbaar gesteld, dat samen met een financiële bijdrage van NL.Doet is gebruikt om extra manuren stratenmakers in te kopen.