Zonnige afsluiting Scoor een Boek

HOOGEZAND/SLOCHTEREN - Woensdag 1 juni Hebben de leerlingen van groep 5/6 in Hoogezand en Slochteren alsnog een zonnige, sportieve afsluiting van Scoor een boek gehad! Deze vond plaats op het kunstgrasveld van Hs 88. Op 15 april ging deze niet door vanwege de weersomstandigheden.

In bijzijn van wethouder Erik Drenth van de gemeente Hoogezand en wethouder Anja Woortman van de gemeente Slochteren is de score bekend gemaakt. In 10 weken tijd lazen 739 leerlingen lazen maar liefst 6150 boeken! Dit is veel meer dan vorig jaar, toen was de eindscore 4789 boeken. Nog meer getallen: de totale provinciale score is: 53.712 boeken. Tijdens de afsluiting volgden de leerlingen een circuit met diverse sportieve onderdelen. Dit werd georganiseerd door Huis van de Sport met medewerking van leerlingen van het Dr. Aletta Jacobs College. Het drinken is beschikbaar gesteld door Albert Heijn Hoogezand.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen.