Kampioenen HS’88 vieren feest

HOOGEZAND - Na de spectaculaire winst op koploper Veendam 1894 F1 afgelopen woensdagavond, staan de F-jes van HS’88 weer op de eerste plaats met een punt los. Zaterdag speelden ze uit tegen Stadspark F1 voor het kampioenschap, er moest gewonnen worden en er werd gewonnen met 2-5 in Groningen.

Het score verloop 0-1 door Sam Kalma. Daarna een hattrick door Niels Goga 0-4, vervolgens scoorde Stadspark de 1-4 en mocht Daan Nieborg de 1-5 scoren. enslotte scoorde Stadspark de 2-5 en dat was tevens de eindstand.

Ook bij B2 was het feest. Zaterdag 14 mei was voor de mannen de kans om al kampioen te worden, maar helaas gooide de tegenstander roet in het eten door sterk voor de dag te komen. De laatste wedstrijd moesten ze winnen. Dat lukte op het nippertje. Op het laatst wisten ze nog net een punt uit deze wedstrijd slepen.

De concurrentie liet afgelopen week punten liggen, waardoor B2 zaterdag al als kampioenen op het veld stond. De hele voorjaarsreeks heeft het team op de eerste plaats gestaan. Over tien wedstrijden heeft B2 maar vijf punten laten liggen, en met acht punten voorsprong op de nummer twee hebben ze een fantastische voorjaarsreeks neergezet.

Voor C2 was de seizoensafsluiting spannend. In een zinderende thuiswedstrijd tegen Asserboys, werd HS’88 C2 kampioen. Een veel sterker HS'88 kwam moeilijk tot scoren. Daarentegen was de tegenstander zeer effectief, waardoor HS'88 twee keer op achterstand werd gezet. Voor de vele bezoekers was het daarom een zeer spannende wedstrijd. C2 toonde veerkracht en vrijwel direct na de rust ( ruststand 2-2 ) kwam HS'88 voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd, 3-2.

Toch kwamen de junioren van Asserboys weer terug 3-3. Vlak voor tijd werd toch de volledige winst binnengehaald 4-3, HS'88 C2 had aan een gelijkspel genoeg maar winnen met zoveel publiek was natuurlijk veel beter.

Niels Goga, Gijs Goga, Bram Gerds, Daan Nieborg, Sam Kalma, Casper Roelfsema, Mikha Heslinga en Emre Demir.