CSG Rehoboth maakt zich sterk tegen kanker!

HOOGEZAND - ,,Turkse broodjes voor €0,50!”, wordt er geroepen tijdens de pauze bij CSG Rehoboth. Leerlingen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding, en dat doen ze op verschillende manieren.

Niet alleen worden er Turkse broodjes verkocht, ook worden er lege flessen verzameld, muffins verkocht, auto’s gewassen, een sport en spel middag voor de buurt georganiseerd en zal er een bioscoopavond op school plaatsvinden.

Sophie Huiting (rechts op de foto, tevens zangeres in de clip van Samen Loop Voor Hoop): ,,Ik vind het een goede actie, dat we samen geld inzamelen voor het KWF. Ik vind het erg belangrijk dat we aandacht besteden aan mensen met kanker. Door ons in te zetten voor dit goede doel, kan er tenminste onderzoek gedaan worden tegen deze nare ziekte.”

Daarnaast staat de jaarlijkse sportdag in het teken van Samen Loop voor Hoop. In de middag zal er een sponsorloop worden georganiseerd waaraan alle leerlingen meedoen. Een half uur lang worden er rondjes gelopen in het Gorechtpark. Hierbij laten ze zich sponsoren door familie, vrienden of buren. En niet alleen de leerlingen, maar ook de docenten doen mee aan de sponsorloop. Heel Rehoboth zet zich in tegen kanker!