Watervloot IV zoekt kunstenaars

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Hoogezand-Sappemeer beleeft van 7 t/m 9 juli 2016 al weer de vierde aflevering van het cultureel- maritieme evenement Watervloot. Vast onderdeel van de Watervloot is de kunstmarkt op de Werfkade aan het Oude Winschoterdiep.

Op zaterdag 9 juli zal de landzijde van de Werfkade weer vol staan met kramen waarin kunstenaars uit de regio hun kunst tentoon stellen. ,,Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, draadkunst, boekbinden, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zullen er weer bewonderd kunnen worden”, zegt woordvoerder Boukje Helmers.

Boukje Helmers is samen met Maria Clobus – beiden ook kunstenaar - verantwoordelijk voor dit onderdeel van Watervloot. Tijdens de Watervlootdagen 2013 bezochten ca. 25.000 bezoekers de diverse activiteiten. Ook nu verwacht de organisatie weer dat er veel publiek zal afkomen op de 55 schepen die in de haven van Martenshoek liggen afgemeerd en zeker ook zal komen voor het gevarieerde culturele programma vol muziek, kunst en straattheater. Het volledige programma is te zien op www.watervloot.nl

Inmiddels hebben zich al een kleine 20 kunstenaars uit de regio gemeld, daar kunnen nog wel een aantal bij. ,,Aanvulling op het gebied van houtdraaien, textielkunst, poëzie en (fijne) sieraden zou bijvoorbeeld leuk zijn, maar in feite is iedere kunstenaar welkom”, zegt Boukje Helmers. Wie een kraam wil huren kan contact met haar opnemen via janboukhelmers@gmail.com. ,,Er wordt goed voor de standhouders gezorgd. Betrokken bewoners van de Werfkade zorgen dat de kramen waterpas staan, zodat de kunst niet de kraam uitrolt richting het diep en de gehele dag voorzien ze de kunstenaars ook van koffie, thee en soep. Wie eenmaal op de kunstmarkt van Watervloot heeft gestaan, komt vaak weer terug. Vooral omdat het zo’n gezellig evenement is en bovendien een ontmoetingsplek voor jong en oud”, aldus Boukje.