Stut en Steun helpt bij schade

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Vanaf vandaag kunnen bewoners in het gaswinningsgebied terecht bij het burgersteunpunt Stut-en- Steun. Stut-en- Steun biedt onafhankelijke hulp en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met de schadelijke gevolgen van de gaswinning in Groningen.

De medewerkers van het steunpunt beantwoorden vragen, begeleiden bewoners en verwijzen door indien nodig. Bewoners kunnen er onder meer terecht met vragen over het proces rondom hun schademelding, schadeafhandeling en het veiliger maken of het bouwkundig versterken van hun woning. Ook vragen over diverse regelingen (waardevermeerdering, koopregeling, e.d.) kunnen bij Stut-en- Steun worden gesteld.

Door de gaswinning in de provincie Groningen wonen steeds meer inwoners in onveilige situaties. Stut-en- Steun staat aan de kant van de inwoners. Veel inwoners lijden onder de onveiligheid, onder de aanhoudende schades, en worden moedeloos van de lange en ondoorzichtige procedures van de NAM, het CVW, de NCG en de andere instanties. Veel inwoners zien door de bomen het bos niet meer in de hoeveelheid van instanties die de laatste jaren in het gebied zijn gecreëerd.

Stut-en- Steun is als de behulpzame en betrokken buurvrouw die met meer dan gemiddelde kennis en tijd inwoners heel graag ter zijde staat in hun proces. De ondersteuning van Stut-en- Steun is gratis en geheel onafhankelijk, zowel van (overheids)instanties, NAM/CVW maar ook van commerciële partijen.