Nostalgia Tempus Fugit viert lustrum

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Nostalgia Tempus Fugit viert dit jaar het eerste lustrum. Ter voorbereiding op hun grote jubileumconcert op 13 november 2016 in Hotel Faber te Hoogezand treden zij op in diverse verzorgingshuizen door de provincie.

Niemand had vijf jaar geleden jaar geleden kunnen denken dat Nostalgia Tempus Fugit, onderdeel van Stichting Sarastro, een groot succes zou worden in de drie noordelijke regio’s. Tempus Fugit betekent vrij vertaald: de tijd vliegt. In het jaar 2011 zat een groep vrienden aan tafel met de gedachte om een nieuw koor te starten om het oude Hollandse levenslied weer tot leven te wekken. Alle zangers en zangeressen hadden reeds jarenlange ervaring in koor en operettewereld. Uiteindelijk ontstond het plan een programma samen te stellen met liederen uit 1920 tot 1970.

‘Weet je nog wel die avond in de regen’ van Jack Bulterman of wat te denken van ‘De schuld van het Kapitaal’ van Leen Jongewaard allemaal oude klassiekers.

Met 13 mensen, plus een afgestudeerde pianiste van het conservatorium, begonnen ze aan hun grote uitdaging. De formule die werd gekozen was op basis van Low Cost, 5 repetitie’s/ 5 concerten. Het bleef echter niet bij 5 concerten. Tempus Fugit groeide uit tot een bekendheid in Noord Nederland op het gebied van nostalgische meezingliederen. Op 1 juni is het gezelschap te zien en te horen in Zorgcentrum Oldwolde in Winschoten en op op 7 juni Ufkeshuis Siddeburen en 23 juni in Zorgcentrum St Jozef te Sappemeer.

Het projectkoor is nog steeds te boeken voor de komende jaren ook voor bruiloften en partijen