Rabobank steunt Samenloop voor Hoop

HOOGEZAND - Hoofdsponsor Rabobank Stad en Midden Groningen verbindt graag haar naam aan het het 24-uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop. Dit evenement vindt op 4 en 5 juni in het Gorechtpark in Hoogezand plaats.

Doel is geld in te zamelen ten bate van kankerbestrijding. De leden van het kernteam van de Hoogezandster bank stonden allen direct unaniem achter het idee om hoofdsponsor van het wandelevenement te worden. ,,Eén op de drie mensen krijgt kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of heeft gehad”, vertelt Carola Bazuin van de Rabobank. ,,De impact van deze ziekte is enorm. Iedereen wordt op de een of andere manier met de gevolgen van deze ziekte geconfronteerd. Daarom is het belangrijk dat er onderzoek kan blijven worden verricht naar kanker. Dit wandelevenement leeft dan ook enorm in de drie gemeenten Hoogezand, Menterwolde en Slochteren. Het is een breed gedragen evenement, ook binnen onze bank.’’

,,We laten zien dat de Rabobank maatschappelijk betrokken is en een eigen identiteit heeft als bank. Dat zie je misschien niet direct in de commercie terug, maar het levert veel goodwill op. Het commerciële aspect vinden we bij zo’n evenement tegen kanker ook niet gepast. We zullen dan ook bescheiden aanwezig zijn op 4 en 5 juni.”

De Rabobank is niet alleen hoofdsponsor van SamenLoop voor Hoop, maar vaardigt ook een eigen loopteam af. Bazuin: ,,Het was geen enkel probleem om een team van Rabobankmedewerkers bij elkaar te krijgen. Ik had één mailtje de deur uit en binnen no-time hadden we een team bij elkaar. Dit is een doel, waar iedereen wel voor wil lopen. Medewerkers voelen zich enorm betrokken bij dit sympathieke doel.’’

SamenLoop voor Hoop is wereldwijd de grootste geldinzamelingsactie ten bate van kankerbestrijding. Tijdens het wandelevenement wisselen diverse mensen van een team elkaar 24 uur lang af tijdens het lopen van een parcours. De plaatselijke organisaties mogen zelf de doelen uitzoeken, waarvoor zij geld inzamelen. In Hoogezand wordt gelopen voor melanoomonderzoek, inloophuis het Hamelhuys in Groningen en een nog nader te bepalen doel op het gebied van kinderkanker. SamenLoop voor Hoop hoopt met inmiddels 44 deelnemende teams en alle nevenactiviteiten meer dan 55.000 euro op te halen voor het bestrijden van kanker.