Proef de lente bij Kaashuis Wrongel

HOOGEZAND - Wat de nieuwe haring is voor de visliefhebber is de graskaas voor de jonge kaas liefhebber. Deze lente is de zachte en romige graskaas weer in ruime mate aanwezig. Dit is het seizoen om volop te genieten van graskaas: kaas die gemaakt is van de melk van koeien die lekker in de wei van het malse voorjaarsgras eten.

Die melk levert heerlijke, zacht romige kaas, met een prachtige gele kleur. Die mooie gele kleur is te danken aan het hoge gehalte aan caroteen in het voorjaarsgras, puur natuur dus. In het voorjaar gaan de koeien weer naar buiten. ’s Winters staan ze op stal, niet omdat het buiten te koud is voor de koeien, die kunnen daar prima tegen, maar omdat er dan te weinig gras groeit.

Als het gras weer goed begint te groeien, mogen de koeien lekker de wei in. Zij smullen van het jonge, verse, malse gras en geven heerlijke melk. En wij genieten van het mooie, typisch Nederlandse landschap, waar de koe in de wei zo bepalend is.

Graskaas is er niet direct als de koeien weer in de wei staan. Kaas moet immers rijpen. Daarom duurt het minimaal 4, liever 5 weken totdat er weer graskaas is, vanaf het moment dat de koeien weer buiten grazen.

Speciaal om te vieren dat het graskaas seizoen weer daar is, heeft Kaashuis Wrongel een leuke actie waarbij klanten die 1 kilo Oorspronck Graskaas kopen een gratis kaasschaaf cadeau krijgen meer hierover in onze advertentie verderop in deze krant. Marcel Jacobs en Grietus Hoekstra nodigen iedereen dan ook uit om snel langs te komen in hun winkel in het winkelcentrum De Hooge Meeren.