Aletta in actie voor Samenloop

HOOGEZAND - In het kader van de actie SamenLoop voor Hoop, organiseert het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand een flink aantal activiteiten. Zo is er een pubquiz in de theaterzaal van de school op vrijdagavond 3 juni, vlak voor het begin van de Samenloop voor Hoop.

De gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Omdat iedereen wel in aanraking komt met deze vreselijke ziekte willen de organiserende docenten Jeroen van Kessel en Marc Corbier het deelnemersveld ook zo breed mogelijk hebben. Daarom zijn niet alleen docenten en (oud)leerlingen van het Aletta welkom, maar worden alle lagen van de bevolking opgeroepen hun kennis te testen. Meedoen is nu dus zeker belangrijker dan winnen. De teams bestaan uit vier tot vijf personen. De kosten bedragen vijf euro per persoon.

De pubquiz zal bestaan uit vele rondes waarin de algemene kennis van de kandidaten wordt getest en uiteraard zullen de uiteindelijke winnaars het pand verlaten met een prijzenpakket, een wisselbokaal en eeuwige roem. Wat is een hematoom? Hoe heette de actrice die Pippi Langkous speelde ook alweer? En hoe noemen we een mannetjeseend? Met andere woorden: wie is de knapste kop van het Aletta?

Een week eerder op vrijdagavond 27 mei organiseren docent filosofie Kars Denkema en teamleider bovenbouw havo/vwo Frank Dost een filosofische filmavond in dezelfde theaterzaal van de locatie Laan van de Sport 4, die om 19.30 uur van start gaat. De film zal worden voorafgegaan door een college en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is. En wellicht is het ook leuk voor leerlingen en ouders die willen weten hoe het er bij het vak filosofie aan toe gaat. De entree is een zelfgekozen bijdrage ten bate van de KWF Kankerbestrijding.

Later deze maand wordt er in het kader van de SamenLoop voor Hoop activiteiten ook nog een Aletta Avond Academie georganiseerd, waarvoor chirurg-oncoloog prof. dr. H.J. Hoekstra van de Rijksuniversiteit Groningen is uitgenodigd. Het onderwerp van deze populair wetenschappelijke lezing: ‘Meer weten over kanker van de huid.’ Meer informatie over o.a. opgave is te vinden op www.aletta.nl. Bellen naar de school mag ook: 0598-350250.

Samenloop voor Hoop is een groot wandelevenement in Hoogezand-Sappemeer dat op 4 en 5 juni wordt gehouden ten bate van KWF Kankerbestrijding.