Wiskundedocente Trudi Richters exposeert

Hoogezand-Sappermeer - In het dienstencentrum van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is vrijdag jl. de expositie ‘Werken en genieten” geopend. Van 13 mei tot en met 13 juli exposeert Trudi Richters er met een selectie van haar werk.

Trudi is al 41 jaar als wiskundedocent verbonden aan het Aletta en wilde voor haar pensioen – op 1 augustus a.s. – nog graag een keer exposeren in de school. De door haar zelf onder grote belangstelling geopende expositie (zie foto) laat twee schildertechnieken zien, te weten sumi-e en aquarel.

Sinds 1995 houdt de docent zich in haar vrije tijd bezig met sumi-e. Dit is schilderen met zwarte inkt op rijstpapier, het komt oorspronkelijk uit China en heeft zich in Japan ontwikkeld tot Zen kunst. Nadat ze in 2013 voor het eerst kennis maakte met aquarel tijdens een zeil- en schilderweek op de Waddenzee, is Trudi ook met deze techniek enthousiast verder gegaan. Het resultaat van beide technieken is nog tot 13 juli te zien in het gebouw aan de Laan van de Sport 4 en is tijdens schooluren te bezichtigen.

Sinds het Aletta cultuurschool is worden personeelsleden, ouders van leerlingen en relaties in de gelegenheid gesteld hun amateurkunst in school te exposeren. Wie interesse heeft om te exposeren kan contact opnemen met de PR-functionaris van de scholengemeenschap Jolanda Klunder: jklunder@aletta.nl