Vroeger en Nu Westerbroek

Hoogezand-Sappermeer - In deze tweede aflevering van onze rubriek Vroeger en Nu” gaan we naar : Westerbroek. De historische opname is gemaakt in 1957, in noordelijke richting en ter hoogte van de huidige boerderij van de maatschap Flinkert”. In het woonhuis rechts was toen nog de herenkapperszaak annex winkelpand van Jan Smid gevestigd.

Links de in 1955 opgeleverde twee-onder-één-kap woningen. De noordelijke twee-onder-één-kap woning werd gebouwd door de gebroeders Derk en Roelf Patje te Westerbroek, de zuidelijke twee-onder- één-kap woning is gebouwd door scheepswerf J.G. Broërken te Westerbroek.

Het fietspad is in de jaren ‘70 van de vorige eeuw aangelegd op initiatief van en met ondersteunining van Dorpsvereniging Westerbroek. Meer over de veranderingen aldaar in de loop der tijden leest u in Westerbroek, van verleden naar heden, het standaardwerk geschreven en uitgegeven door Jaap en Mien Westerdiep.

Voor opmerkingen of aanvullingen mailt u naar : histverhosap@gmail.com. Meer over de historie van onze gemeente vindt u op: www.gemeentearchief.hoogezand-sappemeer.nl en www.historische-vereniging- hs.nl.

© Beeld : Gemeentearchief Hoogezand-Sappemeer / Wim A.H. Rozema-HVHS