De D-pupillen van toen, vaders van nu

Veendam - /WILDERVANK Dit jaar word het Armstrongtoernooi voor de vijfentwintigste keer gehouden bij HS’88. Het jubileum ven het Armstrongtoernooi wordt gehouden op 25 augustus. Het was in 1991 toen de samenwerking tussen Armstrong Building Products en HS’88 werd getekend. De toenmalige financieel directeur Henk Vegter tekende het contract voor Armstrong en Bert Verver voor HS’88.

De intentie voor het organiseren van dit jeugdtoernooi was om de naam Armstrong meer onder de aandacht te brengen bij de bevolking uit de regio Hoogezand-Sappemeer. De naam NOVE-board moest naar de achtergrond en de naam Armtrong moest gepromoot worden en dat deed HS’88 door het Armstrongjeugdtoernooi te organiseren.

Het eerste Armstrongtoernooi werd in 1991 gewonnen door de pupillen van v.v. Wildervank. Nu zijn deze spelers de vaders van de huidige D-pupillen die deelnemen aan ditzelfde Armstrongjeugdtoernooi. Het is in de voetbalwereld bijzonder dat een toernooi voor de 25ste keer georganiseerd wordt. De voorbereidingen voor het toernooi zijn in volle gang, alle uitnodigingen zijn weer de deur uit. Het toernooi wordt al jaren gehouden op de laatste donderdag van de schoolvakanties. Dat is dit jaar 25 augustus een datum die past bij de vijfde lustrum.