Trekschuit scouts vaarklaar

HOOGEZAND - Sinds april 2012 is de scoutinggroep De Trappers uit Hoogezand bezig met het bouwen van een nieuw motorschip (Zeus II). Zeus II, is de opvolger van een 100 jaar oude praam. Het schip is eindelijk vaarklaar.

De praam werd in 2012 ontmanteld. Twee jaar later, op 16 mei 2014, is met hulp van enkele ondernemers het casco gemaakt en was de tewaterlating. Daarna hebben enkele vrijwilligers binnen de scoutinggroep de Zeus II vaarklaar gemaakt.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover en kon de Zeus II op eigen kracht varen. De vuurdoop bestond uit een drietal testvaarten. De eerste was van Martenshoek naar Meerwijk. Deze verliep niet geheel zonder problemen. In het Drentsche diep, ter hoogte van de spoorbrug, kreeg de Zeus II motorpech.

De tweede en de derde testvaart verliepen vlekkeloos. Tijdens deze testvaarten is de Zeus II ingezet om de zeilboten van de scoutinggroep te slepen naar en van het Noordelijk Water Kamp (NaWaKa). Het NaWaKa werd afgelopen weekend gehouden nabij het Paterswoldsemeer. De testvaarten trokken veel bekijks van verbaasde voorbijgangers op de wal.

Het is dan ook geen dagelijks tafereeltje op de wateren rondom Hoogezand-Sappemeer. De komende periode zal de Zeus II op meerdere evenementen ingezet worden. Om te beginnen op Delfsail. Daarna tijdens de watervloot te Martenshoek.