Bij Gorecht dragen ze Chris op handen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De bewonerscommissie is ontzettend blij met voorzitter Chris Westerborg. Al 25 jaar loopt hij zich het vuur uit de sloffen en voor de buurt, waarvan acht jaar als voorzitter.

Met Koninginnedag kreeg hij de verrassing van zijn leven: ,,Om kwart voor vier belde niemand minder dan Okkie Smit van RTV-Noord bij mij aan. Hij reikte mij live in de radio uitzending de Ridderorde van RTV Noord uit.’’ Okkie Smit was in het gezelschap van de voorzitter (Jenny Steenhuis) en twee leden van de Bewonerscommissie Gorecht.

Zoals gemeld kreeg ook Herman de Wind een lintje. Vijf jaar geleden ging hij al met pensioen, maar nog altijd is hij actief bij zalencentrum Brandpunt in Hoogezand. De officiële lintjesregen ging voorbij aan Hoogezand-Sappemeer, maar die van RTV Noord viel twee keer in de gemeente. Uit zo’n 400 personen die zijn voorgedragen zijn die dag vijftien lintjes uitgereikt waarvan dus twee in Hoogezand-Sappemeer.

Westerborg begon zijn vrijwilligerscarrière in 1973. Bij de Milieuwerkgroep Hoogezand-Sappemeer, een initiatief van de gemeente. Later werd hij ook preses van de ouderraad van de Nico Bulderschool (1980 – 1985), de ouderraad van de toenmalige Jan Tuinschool (1985 – 1991) en de medezegenschapsraad van de Prof. Casimirschool (1988 – 1989).

In de 25 jaar dat hij bestuurslid was van de bewonerscommissie Gorecht, ging het er de commissie om Gorecht een beetje op de kaart te krijgen. ,,Het ging ons er om dat het er weer een beetje ging uitzien.’’ Wijkverbetering dus. Momenteel is er een ware wijkvernieuwing aan de gang, waarbij ook veel woningen gesloopt worden. ,,Bij de vernieuwing van de wijk hebben we ons er voor ingezet dat de nieuwe huizen kleine tuintje krijgen, zodat mensen weinig mogelijkheden hebben om er een dike bende van te maken.’’