Moederdagrecept met asperges

HOOGEZAND - Vrijdag 6 en zaterdag 7 mei zal Grol asperges uit Tripscompagnie van 9.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn in de winkel van Keurslagerij Smit in het winkelcentrum De Hooge Meeren. Beide ondernemers presenteren dan hun traditionele recept voor asperges met beenham.

Met veel zorg gemaakt in onze eigen slagerij. Door de manier van bereiden is de structuur iets minder vast dan die van een achterham. Wij maken de beenham op traditionele wijze: we halen het been er deels uit en laten er een klein randje vet opzitten. Dit zorgt voor de echte ouderwetse hamsmaak.

De ham wordt met been en al gezouten, twee dagen gepekeld en vervolgens op een lage temperatuur gebraden. Het vlees is heel langzaam gegaard, waardoor het lekker sappig is. Een natuurlijke beenham die nog ouderwets met de hand wordt geknoopt en die uitstekend combineert met asperges. Dit alles maakt deze ham tot een delicatesse. Asperges van hoge kwaliteit vragen om ham van hoge kwaliteit.

Asperges, ook wel het ‘witte goud’genoemd, smaken voortreffelijk in combinatie met Parijse aardappeltjes en een paar heerlijke plakjes eigengemaakte beenham. Afgarneren met gesmolten roomboter of aspergesaus en fijngehakte bieslook. Serveer daarbij een zachte droge witte wijn, bijvoorbeeld een Pinot Blanc uit de Elzas. Dan pas komt dit witte goud goed tot zijn recht. Bij Smit kunt u ook een kant-en- klaar gerecht met asperges, ham en hollandaise saus. kopen.