Bikkels trotseren kou

KIEL-WINDEWEER - Niet voor watjes! De mudrun die op Koningsdag werd gehouden, trok vierhonderd bikkels die niks gaven om de striemende wind en de koude regen. ‘Deur Kielster Daarge Broezen’ was het devies.

Door sloten, over zandhopen, dwars door modderpoelen, weilanden en over akkers ging het zeven kilometer lange parcours tussen Kiel-Windeweer en Zuidlaarderveen. Onderweg moesten de deelnemers 24 hindernissen bedwingen. Deur Kielster Daarge Broezen mag zich in een stijgende populairiteit verheugen. Vorig jaar deden er tweehonderd mensen mee, dit jaar vierhonderd.

Deur Kielster Daarge Broezen is een uitdaging voor sportievelingen, maar ook voor meer recreatieve sporters is het goed te doen. De mudrun is echt een project van de inwoners van Kiel Windeweer: alles werd georganiseerd volgens een zogenoemd nul-budget. Dat houdt in dat de kosten laag worden gehouden en dat het dorp zoveel mogelijk wordt betrokken bij de run.

Er waren vanwege de barre weersomstandigheden extra voorzorgsmaatregelen genomen, maar er deden zich geen ernstige problemen voor.