Gevarieerde eindsprint Kielzog

HOOGEZAND - Kielzog organiseert op maandag 9 mei Muzikale Herinneringen in een Europees jasje. Pianist Anne Mak en accordeonist Wim Lever, beide docent bij het kunstencentrum, starten na een aantal succesvolle try-outs een serie ochtenden met bekende en minder bekende stukken muziek, waar uiteraard hard meegezongen mag worden.

Omdat het op 9 mei De dag van Europa is zullen in deze Muzikale Herinneringen dan vooral muziekstukken en liederen uit diverse Europese landen aan bod komen. De kosten voor deze ochtend bedragen 5 euro. U bent van harte welkom van 10.00 tot 11.30 uur in Het Kielzog. Aanmelden is niet nodig, mag wel. Ook in het komend seizoen gaat Kielzog de Muzikale herinneringen organiseren, en wel op iedere tweede maandag van de maand in het Grand Café.

Voor schilderliefhebbers organiseert Kielzog een expositie met zelfportretten die de afgelopen periode gemaakt zijn door leerlingen van groep onder leiding van docenten van het kunstencentrum. Deze expositie “Het gezicht van groep 8” is tot en met 7 mei te zien in galerie De Smederij aan de Vosholen 56.

In de theaterzaal van Kielzog zijn dit seizoen nog twee voorstellingen te zien: op 21 mei komt Javier Guzman naar Hoogezand en op zaterdag 14 mei staat voor de eerste keer Aigenhaimers en Vrumde Vogels op het toneel, een nieuw jaarlijks streektaalevenement gebaseerd op het onvolprezen Tuutjefloiters Festival. Met Aigenhaimers en Vrumde vogels halen we met de Troubadours en Harm’s farm de Groningse taal en cultuur terug in Kielzog. Het belooft een gevarieerde muzikale avond te worden met prachtige liedjes, mooie verhalen, grunneger humor, verrassende gelegenheidscombinaties en een bijzondere prijsuitreiking: de Vrumde Vogel!