‘t Heidemeer viert haar 30-jarig bestaan

SAPPEMEER - Openbare basisschool ’t Heidemeer bestaat dit jaar 30 jaar. Dit was een reden voor een groot feest. In combinatie met het schoolproject: “Terug in de tijd” en de Koningsspelen is dit op vrijdag 22 april gevierd. Dus een drievoudig feest op één dag.

Het ochtendprogramma bestond uit een ontbijt en een speurtocht. De leerkrachten waren in het jasje gestoken van iemand uit de geschiedenis. Dit kon bijvoorbeeld een ridder zijn of een sprookjesfiguur. Hierover zijn vragen opgesteld, die de leerlingen moesten beantwoorden. Daarnaast moesten de leerlingen uit tien gevonden letters nog een woord vormen.

De groep bestaande uit Lotte Spoor, Michiel Riemersma, Cheyenne Schäfer, Isis van Limborgh, Elise Serebryanik en Christer Smit werden uitgekozen tot winnaar. Zij werden op de foto gezet en mochten net als de leerkrachten zelf bepalen op welke wijze de foto bewerkt zou worden. Aan het eind van de middag waren er op het grote schoolplein optredens door kinderen van de peuterspeelzaal tot en met groep 8. Professor Eric Barabats was hierbij ceremoniemeester. Er waren diverse kraampjes waar men broodjes worst of hamburger en drinken kon krijgen. Het Sappemeerster duo zorgde voor een muzikale omlijsting. Binnen was een mooie presentatie te zien van de geschiedenis van de school. Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan is een speciale jubileumkrant uitgegeven.