Techniekkampioenschappen bij VV Actief

Hoogezand -  Het begint inmiddels al een echte clubtraditie te worden, want ook dit jaar organiseert V.V. Actief op Goede Vrijdag (25 maart) weer de Nederlandse Techniek Kampioenschappen (NTK).

Het NTK is hét evenement voor jonge voetballers van 6 tot en met 14 jaar, die hun technische vaardigheden verder willen verbeteren en zin hebben in een leuke voetbaldag. Naast het leren van diverse technische trucs, zijn er via deze voorronde ook plekken te verdienen voor de landelijke finale op Papendal. In voorgaande jaren trok het NTK in Eelde dan ook spelers van veel andere clubs uit de regio.
 
Het NTK is het grootste jeugdvoetbalkampioenschap van Nederland, 120 clubs doen hier inmiddels aan mee. Via een dagvullend programma en onder begeleiding van geschoolde trainers verbeteren de deelnemers hun belangrijkste technische vaardigheden. De oefenstof is gebaseerd op de visie van René Meulensteen (voorheen o.a. veldtrainer bij Fulham en Manchester United). Het NTK in Eelde heeft een verlengd programma, van 10.00 uur tot 15.30 uur. Na ontvangst worden de spelers naar leeftijd ingedeeld en volgen in circuitvorm een aantal trainingssessies. Na de lunch ligt de focus op spel- en partijvormen. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt. De dag bij Actief is een feest voor alle deelnemers van alle niveaus. Of je nu net eerstejaars F-speler bent, of het talent bent van D1, alle voetballers gaan met een prijs, leuke voetbalartikelen en een trots gevoel naar huis.