Voorleesfeest voor peuters en kleuters

Hoogezand - Woensdagmorgen was het groot feest tijdens het Voorleesontbijt op peuterspeelzaal Ketelbinkie. De juffen hadden de tafel al feestelijk gedekt en van allerlei lekkers voorzien. En daar was zomaar ineens een nieuwe 'juf' op de groep: Wethouder Oetra Gopal.

Zij heeft de kinderen op een speelse manier, die goed aansluit bij de peuters, voorgelezen uit het boek dat centraal staat tijdens de nationale voorleesdagen 'We hebben er een geitje bij!', geschreven door Marjet Huiberts. Na het voorlezen hebben de peuters genoten van de lekkere broodjes, crackers en beschuiten en natuurlijk iets lekkers te drinken er bij. De komende periode gaan de leidsters er rondom de geboorte van het geitje ook een feestje van maken op de peuterspeelzaal door over vele dieren de liedjes te zingen en door het knutselen van allerhande dierendingen.
Het Voorleesontbijt was de aftrap van de Voorleesdagen. Deze dagen duren tot 6 februari. Kinderen tot 6 jaar kunnen tijdens deze Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een leuke verrassing.