Doe Museum verruilt Zuidlaren voor Veendam

Zuidlaren - Het Doe Museum verruilt Zuidlaren voor Veendam. Het museum gaat binnenkort verhuizen. 

Dat meldt RTV Drenthe. Het museum is deze week nog te bezoeken in Zuidlaren. De Banksy- en LEGO-tentoonstellingen verhuizen mee naar Veendam. De zandsculpturen en zandstrooikunst gaan niet mee, omdat die niet kunnen worden verplaatst. Het Doe Museum gaat op 2 maart weer open op de nieuwe locatie.
De recente geschiedenis van het museum is nogal roerig. Aanvankelijk was het Sculpture Park gevestigd in de voormalige Prins Bernhard Hoeve. De plannen voor dit park waren groots en meeslepen onder de leiding van de vorige exploitant John Franke.
Franke begon hier in 2014 ambitieus met zandsculpturen. De expositie 'De Hondsrug verbeeldt' liet door zandkunst een beeld zien van de ontstaansgeschiedenis van Drenthe, met hunebedbouwers, levensgrote mammoeten en het beroemde veenlijk het meisje van Yde.
De verwachtingen waren hooggespannen: 200.000 bezoekers moest deze expositie trekken. Uiteindelijk bleef het bezoekersaantal steken op 60.000.
Begin 2015 kwam het museum in de problemen toen een aardbeving bij Kropswolde enkele zandsculpturen beschadigde. De veiligheid van de bezoekers zou niet meer gegarandeerd kunnen worden, de schade zou zandsculpturen lopen. In 2014 had Franke al hulp gekregen van Marjon Edzes. Tussen deze twee ging het mis. Toen het Sculpture Park failliet ging, startte Edzes door met het Doe Museum waarmee ze nu vertrekt uit de Prins Bernhard Hoeve.