Nieuwe workshops van de Makersclub

HOOGEZAND - De Makersclub organiseert op zaterdag 12 januari en 16 maart 2019 weer vrije workshops Arduino en Robotica in het eLAB.

De Makersclub heeft verschillende Arduino en Robotica-projecten beschikbaar, o.a. de inmoov robothand, een robotarm, IoT, ESP en diverse microprocessors.

Het idee is om samen in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende werkende prototypes of machientjes te bouwen en te experimenteren met aanwezige robotica bouwpakketten en elektronica.

We hebben meerdere bouwpakketten voor robotica: naast de robothand, en robotarmen ook diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren waarmee beginners, maar ook meer ervaren makers vrij mogen experimenteren en bouwen. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij. Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat leuk vindt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger/begeleider van workshops. Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong & oud, opa, oma, ouders, kinderen, hobbyisten, programmeurs en leerkrachten.

Opgave

Graag even opgeven via info@makersclub.nl. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.makersclub.nl

Tot ziens op 12 januari en 16 maart in het eLAB van bibliotheek Hoogezand van 13:00 tot 16:00.