Jubileumboek over HS uitverkocht

HOOGEZAND - Het door de Historische Vereniging gepresenteerde jubileumboek ‘Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer’, samengesteld door de redacteuren Daan Hulsebos en Okkie Smit, was binnen 2 weken helemaal uitverkocht.

Het bestuur overweegt een tweede druk. Het boek met jeugdverhalen van een 40-tal leden van de vereniging, aangevuld met bijdragen van bekende, vroegere dorpsgenoten, zoals Marianne Timmer, Marcel Hensema en Bert Visscher, is door velen met groot enthousiasme ontvangen. „Ik dacht het boek in gedeelten te lezen, maar ik kon er niet mee stoppen … In één ruk heb ik het uitgelezen en dan zit je weer helemaal in je jeugdjaren”, aldus Tineke Ooms-Heerlien.

„De lokale historie leeft. Ook het dit voorjaar door mij geproduceerde ‘Boerderijenboek Achterdiep Sappemeer’ was in no time uitverkocht”, aldus secretaris Wim A.H. Rozema van de historische vereniging. Rudy Boekhoven, oud-inwoner : „Met groot genoegen hebben Toos en ik de afgelopen dagen bijna alle verhalen gelezen. Natuurlijk, niet een iedere naam was bij ons bekend, maar de verhalen er omheen konden wij heel goed plaatsen. Als historisch naslagwerk voldoet het geheel aan jullie opzet.”