Afscheid van vrijwilligers

REGIO - Dit waren Roelof Beugel en Remy Strijdbosch. Ook werd afscheid genomen van Garreld van de Sande, bestuurslid van de vroegere Slochter Molenstichting (SMS) van 2010 tot 2015, technisch adviseur van de vroegere Molenstichting Oldambt en van de MSMOG sinds maart 2015. Uit handen van Reint Huizenga, voorzitter MSMOG, kregen beide molenaars onder hartelijke dankzegging een in hout gelaserde foto van hun molen uitgereikt.

Roelof Beugel

Roelof Beugel is meer dan 20 jaar molenaar geweest op de Fraeylemamolen aan de Groenedijk in Slochteren en heeft veel bijgedragen aan de nieuwsbrief van de SMS, werven van donateurs en het opzetten van wandelingen van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen.

Remy Strijbosch

Remy Strijbosch is 10 jaar molenaar geweest op Stel’s molen te Harkstede en heeft zijn steentje bijgedragen aan de vele (ook buitenlandse) bezoekers van Stel’s molen o.a. in combinatie met het Rondje Harkstede.

Vervolgens werd Garreld van de Sande door Grieto de Vries, bestuurslid technische zaken MSMOG, toegesproken. Wegens zijn grote verdiensten en adviezen bij de diverse (onderhouds)werkzaamheden van verschillende molens werd hem een VVV cadeaukaart overhandigd.

Molenaars gezocht

Door het vertrek van beide molenaars is het aantal molenaars van de MSMOG weer geslonken en is een aanvulling van het actieve molenaarsbestand voor de 10 koren- en poldermolens dringend gewenst. Geïnteresseerden tot behoud van dit cultureel erfgoed kunnen zich aanmelden bij de secretaris via secretaris@msmog.nl.