Bomvolle tribunes tijdens Internationale springconcoursen

ZUIDBROEK - Van 3 t/m 5 januari staat de Eurohal van Zuidbroek in het teken van de Internationale springconcoursen. De komende dagen geniet je o.a van diverse CSI1* en CSI2* rubrieken, de sixbars en spectaculaire shows. Inmiddels zitten de eerste twee dagen internationale paardensport erop.

Terugblik

Deze dag begon om 10.00 met de HUSA Logistiscs-prijs Internationaal CSI1* - 1.20/1.25 m. – klassiek. Tijdens deze eerste rubriek wist Minka Haverkamp de overwinning op haar naam te schrijven, samen met Germeta W reed ze naar de eerste plaats met een tijd van 0.53,03 seconden. Marleen Meijer deed er nét een fractie langer over en eindigde hierdoor op de tweede plek met een tijd van 0.53,95. Op nummer drie staat Renate Beuving met Horsina en een tijd van 0.54,59

Albert Zoer in strijd om overwinning

Om 12.30 gingen ze direct door met de Aannemersbedrijf Koen Meijer-prijs Internationaal CSI2* - 1.30 m. – klassiek. In deze rubriek werd Kevin Jochems eerste, samen met zijn paard Enjoy liet hij iedereen genieten van een fijne én snelle rit van 0.35,21. Albert Zoer reed een formidabele rit met zijn paard Formidable, hij was net iets langzamer dan Jochems (0.35,83) en moest het daarom doen met een tweede plek. Pim Mulder en Fabrice eindigde op nummer drie met een tijd van 0.37,18.

In de VDL Stud-prijs CSI2* - 1.35 m. – klassiek wist niemand minder dan Albert Zoer naar de overwinning te rijden. Nadat hij eerder op de dag nét naast de 1e plek greep wist hij nu te overtuigen met een snelle tijd van 0.56,67. Remco Been zat Albert echter op de hielden maar was net iets langzamer (0.56,88) en eindigde op nummer twee. Alexa Stais en Cremona 29 werden derde met een tijd van 59.25

Internationale top 3 tijdens CSI2*

In de N.V. Nederlandse Gasunie-prize CSI2* Zuidbroek 1.45 m Klassiek wisten de internationale ruiters de winst te behalen! Duitser Tim Rieskamp-Goedeking werd eerste met een razendsnelle ronde van 0.32,57. De Britse ruiter James Robert Billington deed er net een fractie langer over en werd tweede (0.34,06). Dries Dekker en D&J Havanna hebben niet voor niets een reis vanuit Belgie afgelegd, want zij werden derde met een tijd van 0.34,77.

Christa Larmoyeur maakt indruk met Nora in showrubriek

Na deze spannende barrage was het tijd voor heel iets anders! Christa Larmoyeur reed een prachtige kür op muziek onder muzikale begeleiding van Leo Nardell en saxofonist Pierre Roomenburg. Christa had Superhorse Aston Martin NL vanavond thuisgelaten en koos voor haar getalenteerde merrie Nora die alles uit de kast haalde in de kür.

Bart Bles grote winnaar SIXBARS

Wat was het spannend! Tijdens de CSI2* Energystock-prize sixbars zat het publiek op het puntje van hun stoel. De eerste ronde sprongen alle combinaties foutloos de hindernissen over! In de tweede barrage vielen er een aantal combinaties af en in de derde barrage sprongen de overgebleven combinaties 1.88m hoog! Maar er wist maar één iemand de hindernis van 1.98m te overwinnen en dat was Bart Bles! Bart en zijn paard Pandora 258 kregen een waanzinnig groot applaus van het enthousiaste publiek.

Vandaag op het programma

Aan alles komt een eind.. Ook aan de 57e editie van IICH Groningen! Maar vandaag wordt alles uit de kast gehaald met diverse internationale springrubrieken van hoogstaand niveau. Ook staat er een spectaculaire show op de planning die je zeker niet mag missen! Deze editie wordt afgeloten met een knaller van een dag!