De Brug in Hoogezand krijgt een nieuwe naam

SAPPEMEER - Stichting de Brug krijgt een nieuwe naam. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari in de Tibbe in Sappemeer vindt de feestelijke onthulling van deze nieuwe naam plaats.

„Het heeft natuurlijk alles te maken met onze nieuwe gemeente”, begint Martijn Oosterveld van De Brug regio Hoogezand. „We hebben nog even gewacht met de verandering omdat we ook in het bestuur wat wisselingen hebben. En zo konden we mooi alles in één keer doen.”

Het bestuur van de stichting die al zo’n 35 jaar bestaat, heeft wat verjonging gekregen. Ook het aanbod krijgt wat vernieuwing. Zo wordt het wandelprogramma uitgebreid met hardlopen en is het Hobby Centrum straks het Brug Café met wat meer mogelijkheden en waar de nadruk op gezelligheid en ontmoeting ligt.

Een ander belangrijk speerpunt voor de komende periode is het aanspreken van de doelgroep die nog thuiswoont. De Brug, die sport en ontspanning biedt voor verstandelijk beperkten, werkt veel samen met Huis voor de Sport en wil deze toch wat verborgen groep aantrekken. „Het is lastig om deze doelgroep te bereiken, wanneer ze niet in een zorginstelling wonen. We gaan er echt op inzetten om hen aan te spreken en ze te laten genieten van de mogelijkheden die we bieden”, aldus Martijn.