Kledingbank Maxima in de race voor Appeltjes van Oranje

SAPPEMEER - Kledingbank Maxima is genomineerd voor de titel Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds. Deze jaarlijkse en landelijke verkiezing heeft als prijs een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro.

Dit jaar heeft de verkiezing ‘De kracht van samen, Vrijwilligers doen mee(r)’ als thema. De Kledingbank Maxima met maarliefst zes vestigingen in de provincie en Dress for Succes als aanvulling op de vestiging in Sappemeer, is een schoolvoorbeeld van dit thema. „We draaien volledig op vrijwilligers”, legt voorzitter Henk Slagter opgetogen uit.

Slagter besloot zich in te schrijven voor de verkiezing en tot zijn vreugde hoort de Kledingbank bij de veertig genomineerden. „Het is prachtige pr voor de Kledingbank en ook bewijs dat we het goed doen.”

Er breken drukke en spannende weken aan voor Slagter en de vrijwilligers. Zo moet er een pr-campagne uit de grond gestampt worden om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Op 24 januari moeten ze een flitsende presentatie geven tijdens de landelijke finaledag in Utrecht. Nog diezelfde dag horen tien initiatieven of ze doorgaan naar de eindronde. Deze tien ontvangen dan in februari de jury over de vloer.

In mei van dit jaar ontvangen dan drie winnaars de felbegeerde onderscheiding met bijbehorende geldprijs.

Stemmen op Kledingbank Maxima kan, al bijna, via https://appeltjevanoranje.nl/kledingbankmaxima

Let op: over drie dagen begint de stemronde. Van 7 tot en16 januari kan men via eerder genoemde link stemmen.