Kapotte spullen krijgen een tweede leven dankzij Repair Café

HARKSTEDE - Onder het motto Weggooien? Mooi niet! staan de reparateurs van het Repair Café in Harkstede op zaterdag 12 januari klaar.

Men kan met kapotte spullen naar de locatie van Cosis van aan het Appelhof 12 in Harkstede komen. Tussen 13.00-16.00 uur worden hier reparaties gedaan aan kleding, textiel, apparaten, meubeltjes, fietsen, speelgoed etc. Soms gaat het om een reparatie aan iets dierbaars, of gewoon aan iets wat veel gebruikt wordt.

Het liefst leren de reparateurs bezoekers hoe ze zelf kunnen repareren. Lukt dat niet omdat het te ingewikkeld is of omdat iemand het niet kan, dan mag de bezoeker gewoon toekijken hoe de reparatie gedaan wordt. Het initiatief is mede daarom ook een gezellig ontmoetingspunt. „Niet alleen voor de bezoekers maar ook voor onze reparateurs en gasvrouwen”, aldus de organisatie.

„Want een kopje koffie staat altijd klaar en er is ruimte voor een praatje en een lach. Ook zonder reparatie is iedereen welkom. Kinderen mee? Geen probleem. Die kunnen lekker buiten spelen in de speeltuin en bij de dieren van de kinderboerderij. Of leren hoe een naaimachine of ander gereedschap werkt.”

Ben je zelf handig en zou je als reparateur aan willen sluiten? Dat kan. Stuur een mail naar voorzitter@dorpsbelangenharkstede.nl of kom langs op 12 januari.