Drukte tijdens showavond IICH Groningen

ZUIDBROEK - Na een korte break stond woensdag 2 januari de jaarlijkse showrubriek op het programma in de Eurohallen in Zuidbroek. Met de finale B / ZZ Paarden met als hoofdprijs een paardentrailer, de KNHS Voltige Cup en diverse showrubrieken waaronder een kür op muziek van Christa Larmoyeur en haar toppaard Aston Martin.

Finale B t/m ZZ Springen

In deze spannende finale werd als hoofdprijs een paardentrailer aangeboden door Impex B.V en Jan Bakker Fourage en Mesthandel B.V. Er deden een hoop fanatieke combinaties mee die allen streden om de grote prijs, een prachtige tweepaards Bockmann trailer. Saskia Deknatel won vorig jaar de trailer en had vanavond opnieuw de snelste tijd, helaas had zij een fout waardoor ze de prijs aan zich voorbij moest laten gaan.

Anna Stevens, de jongste deelnemer van vanavond, reed een snelle ronde met haar routinier Flashdance, zij behaalde een derde plek. Gert van der Hof reed een goede ronde maar moest de prijs toch aan zich voorbij laten gaan en eindigde op nummer twee. Toen was het tijd voor Hilde Veenstra die al vele successen heeft gekend tijdens Indoor Groningen, zij wist een snel en foutloos parcours te rijden en won hiermee de grote prijs!

Friese Tuigpaarden en KNHS Voltige Cup

Ook de Friese tuigpaarden zorgden voor succes vanavond! De tribunes zaten bomvol en de stemming zat er zeer goed in bij het publiek. Het publiek kon ook genieten van de mooie kunsten tijdens de KNHS Voltige Cup, meervoudig Nederlands Kampioen Carole Sneekes gaf een leuke show. De Rode huzaren (cavalerie) gaven ook een indrukwekkende show vol spanning en sensatie!

Christa Larmoyeur straalt in kür met Aston Martin

Op 22 december wist ze de Grand Prix kür op muziek op haar naam te schrijven. Met een mooie score van 71.833 wist ze de juryleden te overtuigen van de overwinning! Vanavond verscheen ze opnieuw in de ring met haar paard Aston Martin en kon het publiek de prachtige kür (her)beleven.

CSI1* & CSI2*

Vanaf 3 januari weten ruiters van over de hele wereld de Eurohallen in Zuidbroek te vinden! Dan is het tijd voor de internationale CSI1* en CSI2* rubrieken. Ze beginnen vannochtend om 10.00 met CSI2* - 1.30 m. – klassiek! In de avond gaan de hindernissen nog omhoog tijdens de CSI2* - 1.40 m. – klassiek.